Uteritt innan mörkret föll

Vardag  /  0  Kommentarer
Planen idag var egentligen inte att rida, jag skulle vara inne och städa huset. Dock ringde min syster som hade vägarna förbi och lite ridsugen. Så sagt och gjort... Vi kastade oss ut innan mörkret kom ikapp oss.
Det blev ingen längre tur men det var roligt med lite sällskap.
 
Blåsan var jätte pigg! Han var "wild and crazy" genom att slänga ivrigt med huvudet och ha väldigt mycket framåtbjudning. Han är för snäll för sitt egna bästa. Dock uppskattar jag det verkligen...
 
Idag blev det alla gångarter igen, inget bock eller bus utan bara spettsade öron och mycket framåtbjudning.
 
 
 
2 riktigt fina bilder, hahah!

Fint väder

Vardag  /  0  Kommentarer
Tanken var att jag skulle hunnit ha ridit Blåsan både lördag och söndag, men tyvärr fanns inte tiden till på lördagen trots att det var så fint väder.
Däremot hann vi med en tur igår. Min lillasyster red Oliwer som "vanligt". Blåsan var väldigt pigg men han höll sig i skinnet. Det gillar jag starkt med honom, att han kan vara väldigt pigg men alltid kontrollerbar. Så himla snäll grabb det där.
 
Det blev ingen super runda, men vi var ute ett tag och red i alla gångarterna. Vi galopperade till och med 2 gånger utan en enda bockning. Det går framåt, haha!
 
 
 

Året som kommer

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det är så himla roligt att äntligen få rida på sin lilla ögonsten. Bara att få börja planera och inse att man faktiskt har möjlighet att kunna få vara med på clinics och liknande är ju jätte roligt. Risken är att man planerar för mycket i stället. Vilket jag verkligen inte försöker göra. Största problemet är ju att alla event kommer samtidigt.
 
Som det ser ut nu så kommer jag ha 3 eller 4 tävlingar inplanerade den här våren. Dock beror allt på hur allt annat runt hästeriet ser ut, förhoppningsvis kanske vi hittar vår gård och då är det ju flytt som gäller.
Sen hänger det ju helt på hur Blåsan hänger och orkar med. Han är ju bara bäbis häst.
 
Tanken är så här:
- 17 april = Tävlingsdebut uppsuttet (ett mål i alla fall)
- 21 april = Tar jag med mig Blåsan till Karlskrona och åker och tränar för min grymma tränare Madlen över helgen.
- 30 April = Paint show (jätte osäker om jag ska vara med)
- 7 maj = Tävling i strängnäs
Sen ska han få en välförtjänt vila och eventuellt vara med på hemma tävlingen den 11 Juni innan han går på sommarlov helt.
 
Beroende på hur tidigare tävlingar gått så är jag lite småsugen på att vara med på hjoko, men vi får se. Vill verkligen inte pressa honom utan vi ska ha roligt i många år.
Vi ska pröva på mycket roligt ihop.